KLS Ugglarps erbjuder ett brett produktutbud. Alla våra produkter är märkta med Svenskt kötts sigill. Det betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt och lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige. Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans unika produkter.

På KLS Ugglarps är kvalitet ett begrepp som genomsyrar hela verksamheten, från våra leverantörer, genom slakt och styckning till packningen. Hos oss arbetar människor som brinner för sitt yrke, skickliga styckare som förstår sig på djurets anatomi och personer som är stolta över att förse våra kunder med svenskt kvalitetskött som är producerat med omsorg.

Slakt och styckning är hantverk som tar många år att lära sig och styckarnas färdighet är en avgörande faktor när det kommer till ekonomi och kvalitet. Vi jobbar mycket med att få ett så bra utbyte som möjligt av djuret. 

Styckningen skiljer sig också mellan gris och nöt. I grisstyckningen specialiserar man sig på några moment, till exempel att skära till sidor och kotletter efter olika specifikationer till olika kunder. I nötstyckningen jobbar man två och två där man tillsammans styckar ett helt djur åt gången.

KLS Ugglarps anläggningar är certifierade enligt internationellt GFSI-godkänd standard.