26.07.2016

Under sommaren blir dagarna både ljusare och längre och visst kommer då lusten att grilla en riktigt god kryddad köttbit!

I år har vi fått ett nytt varumärke i familjen, Dalsjöfors kött, och vi har därför kunnat välja ut de mest framgångsrika produkterna från både LYCKAS och Dalsjöfors Kötts grillsortiment. Säsongens sortiment innehåller en bredd av smaker och en bra variation av olika styckningsdetaljer. 

Klassikern flintastek står fortfarande för den största försäljningsvolymen och i år finns den i tre kryddade varianter: en original, en med chilismak och en med smak av vitlök och ingefära. I sortimentet finns även en mörningsmarinerad och okryddad flintastek för dem som vill smaksätta köttet efter eget tycke. En annan variant av skinka på grillen är vår grillskinka som är delad i lagom tjocka skivor och smaksatt med paprika och honung.

Karré är också en storsäljare i grillsortimentet som i år erbjuds i två smaker - en originalkryddad och en med succésmaken från ifjol, apelsin och chili. Apelsin- och chilikryddningen ger en fräsch och frisk smak med ett hett sting av chili. Se till att testa denna i år! Även fläskytterfilén kommer i två smaker, som, förutom original, kommer med smak av chimichurri, en argentinsk kryddblandning bestående av persilja, oregano och vitlök.

Originalkryddade spareribs och kamben finns så klart också med i vårt sortiment, likaså vår populära skinkmignon (skinkrullen) som är fint marmorerad och perfekt på grillen. Sedan har vi några produkter som sticker ut, grillsida sweet & smoked är en favorit från ifjol som vi hoppas att fler ska upptäcka i år, samt nyheterna kalvstek classic och mörningsmarinerad flankstek.

Kalv är supergott att grilla och kalvskivorna är smaksatta med en klassisk kalvkrydda med peppar, tomat och lite frisk citron. Flankstek är en populär nötdetalj som passar utmärkt på grillen och i år har vi kompletterat den spicykryddade flanksteken med en variant som bara är mörningsmarinerad för den som vill krydda själv.

I vårt breda grillsortiment, som vi i år kommer att sälja under varumärket Dalsjöfors kött, tror vi att det finns något för alla smaker och vi håller nu tummarna för en lång sommar med många sköna grillkvällar. Välkommen att botanisera i vårt grillsortiment som du hittar på City Gross och ICA!

Under vårt varumärke Lyckas hittar ni även vårt nya koncept Färsking som innehåller korvar och hamburgare för de som tycker om kött, vegetariskt eller både och. Läs gärna mer om det här.