13.12.2018

Julen är en tid som symboliserar gemenskap, glädje och tradition. Men tyvärr är verkligheten inte sådan för alla. Det finns ett stort antal människor som lever i kylan ute på våra gator - i stort behov av både husrum, mat och tillhörighet. Därför känner vi på KLS Ugglarps att vi vill göra det vi kan för att bidra.

- Julskinkan är en av huvudkomponenterna på julbordet och förutom sin goda smak symboliserar den också gemenskap, tradition och matglädje – vilket är precis det vi vill sprida till de behövande i samhället. Därför skänker vi under december månad tonvis julskinka till Stadsmissionen, berättar Jonas Tunestål vd på KLS Ugglarps.

- Stadsmissionen serverar cirka 40 000 luncher om året till de behövande i samhället och vi erbjuder dessutom husrum, kläder och matkassar till de som är i akut behov, förklarar Christian Enehov, Enhetschef på Stadsmissionen i Malmö.

- Jag är mycket glad över att få samarbeta med företag som KLS Ugglarps. Genom att vi tillsammans kan ta tillvara på maten som i vissa fall hade gått till destruktion, minskar vi inte bara matsvinnet, utan vi hjälper också de mest behövande i samhället och gör samtidigt en insats för klimatet. Det är därmed en vinning för alla, konstaterar Christan med ett stort leende.

Under gårdagen serverades skinksmörgåsar till besökarna på Café David som är en verksamhet inom Skåne Stadsmission och är en mötesplats för människor som lever i en socialt utsatt situation. Café David tillgodoser akuta behov i form av mat, rena kläder, duschmöjligheter samt erbjuder en social gemenskap. Café David stödjer deltagarna i den långsiktiga processen att förändra sina livssituationer.

Julskinkan från KLS Ugglarps kommer även att serveras på Stadsmissionen julluncher och julbord under december, och enligt Christian brukar den vara väldigt uppskattad och sprida mycket julglädje bland besökarna.