Glöm inte att anmäla er till nötköttsseminarierna 2018

Program Nötköttsseminarier 2018

 

Nytt upplägg - fyra seminarier – fyra platser

23/1 Västerås, 24/1 Skövde, 25/1 Ängelholm, 1/2 Umeå

 

10.00-10.10 Välkomna!

Virpi Welling, Gård & Djurhälsan

10.10-10.55 Kött – hållbarhet och klimat

Västerås: Patrik Holm-Thisner, Kvalitets- och hållbarhetsdirektör, HK Scan

Skövde och Ängelholm: Annelie Lundell, Vice Kvalitets- och hållbarhetsdirektör, HK Scan

Umeå: Maja-Lena Främling, Gård & Djurhälsan

10.55-11.15 Fika och utställartid/mingeltid

11.15-12.00 Kan jag påverka mina djurs köttkvalitet? Fakta och strategier

- Anders H Karlsson, SLU

12.00-13.15 Lunch och utställartid/mingeltid

13.15-14.00 Exteriörbedömning av köttrasdjur

Karin Karlsson, Växa

Marknadssituationen för nötkött i Sverige och Europa

Västerås, Ängelholm, Umeå: Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen, Skövde: Theres Strand, Svenska Köttföretagen

När är kalven sjuk? Workshop riktad till dem som arbetar praktiskt direkt med kalvarna.

Anneli Larsson, Gård & Djurhälsan

14.10-14.55 Effektiv betesdrift i samklang med djuren och naturen på Bältaregården - holistisk planering

Tomas Torsein, nötköttsproducent med stort intresse för betesdrift

Hur ser lönsamheten ut hos några av Sveriges nötköttsproducenter? Benchmarka

dig med dem.

Pernilla Salevid & Linnea Borgenvall, Gård & Djurhälsan

Utrustning för kalvutfodring, nyheter och satsningar

Presentation från olika företag

14.55-15.15 Fika och utställartid/mingeltid

15.15-16.00 Hur ser lönsamheten ut hos några av Sveriges nötköttsproducenter?

-Benchmarka dig med dem

Pernilla Salevid & Linnea Borgenvall, Gård & Djurhälsan

Sjukdomsregistrering vid slakt - en guldgruva?

Malin Bernhard, Gård & Djurhälsan

Kraftfoder till kalvar - Optimera dina råvaruval

Skövde, Ängelholm: Cecilia Lindahl, AAK & Anett Seeman, Gård & Djurhälsan

Västerås, Umeå: Anett Seeman, Gård & Djurhälsan

16.10-16.55 Sjukdomsregistrering vid slakt - en guldgruva?

Malin Bernhard, Gård & Djurhälsan

Vallar för dina förutsättningar

Västerås, Skövde, Umeå: Per-Anders Andersson Växtråd & Anett Seeman, Gård & Djurhälsan

Ängelholm: Mats Håkansson HIR Skåne & Anett Seeman, Gård & Djurhälsan

Rutiner och råd inför kalvningssäsongen Workshop till dig som arbetar praktiskt direkt med kalvarna. Anneli Larsson, Gård & Djurhälsan

17.05-17.50 Fokus på Svenskt Kött – så jobbar vi!

SNP, Slakterierna

18.00-18.30 Förändring till förbättring

Nötköttsproducent kommer och berättar om hur de gjort.

18.30 Middag – Hamburgare de lux

Middagen sponsras av:

Kostnad: Endast 750kr/pers om anmälan görs senast 31/12. Från 1/1 kostar det 900kr.

Sista anmälan: 15/1 2018. Anmäl dig redan idag så du är säker på att få en plats. Begränsat antal platser.

För mer info och anmälan besök vår hemsida: www.gårdochdjurhälsan.se

Vid frågor kontakta Ulrika Andersson 013-24 48 45 eller Maja-Lena Främling 0511-120 80