KLS Ugglarps ansöker om förvärv av Charkuterifabriken Sverige AB

12.11.2021

KLS Ugglarps tar återigen ett stort kliv framåt och stärker positionen inom svensk charkproduktion.

- Som ett led i KLS Ugglarps strategi att växa som svenskt hållbart matföretag, ser vi kontinuerligt över möjligheter att växa genom förvärv. Det är med stor glädje vi kan berätta om en överenskommelse med Charkuterifabriken Sverige AB, där KLS Ugglarps nu ansöker om ett företagsförvärv till Konkurrensverket, säger Jonas Tunestål, VD KLS Ugglarps.

- Att växa inom det förädlade sortimenten är en del av vår långsiktiga strategi och det snabbväxande och innovativa teamet på Charkuterifabriken Sverige AB kommer att bli en viktig del av vårt företag!

Charkuterifabriken Sverige AB startades 2011,då Nordströms Sverige AB, och bytte till nuvarande namn 2015. Charkuterifabriken producerar charkuteriprodukter där den övervägande delen består av skivad smörgåsmat, bacon, stekfläsk, strimlat, ölkorv samt kylda portionsrätter.

-Denna överenskommelse med KLS Ugglarps är helt i linje med Charkuterifabriken Sverige ABs framtida strategi där vi stärker vår innovationskraft och möjliggör att vi kan bredda oss på marknaden, vilket i sin tur leder till en trygg framtid för våra fantastiska medarbetare, säger Kent Svensson, VD Charkuterifabriken Sverige AB.

 -Det har varit en otrolig framgångsresa som vi ägare är mycket ödmjuka inför och vi är övertygade att den kommer att fortsätta tillsammans med KLS Ugglarps.

För mer information, kontakta gärna: Jonas Tunestål, KLS Ugglarps, +46 733-55 53 89 eller Kent Svensson, Charkuterifabriken Sverige AB, +46 739-78 98 01.

Charkuterifabriken Sverige AB med produktionsanläggningar i Halmstad, omsatte under fjolåret drygt 1 000 MSEK kronor och har ca 200 anställda.

KLS Ugglarps är branschledande inom svensk köttproduktion med fyra slakterier och tre charkfabriker i södra Sverige. KLS Ugglarps omsatte 7 000 MSEK under fjolåret, har 1 500 anställda och samarbetar med drygt 6 000 svenska lantbrukare.

Klicka här för att ladda ner pressmeddelandet som PDF.