KLS Ugglarps inleder samarbete med Siljans Chark

12.06.2020

Siljans Chark inleder ett samarbete med branschledande och KLS Ugglarps inleder samarbete. Nu kommer vi gemensamt kunna erbjuda lantbrukare i Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Jämtland och Västmanland ett samarbete vid inköp av djur till Siljans Chark.

Siljans Chark inleder ett samarbete med branschledande och KLS Ugglarps inleder samarbete. Nu kommer vi gemensamt kunna erbjuda lantbrukare i Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Jämtland och Västmanland ett samarbete vid inköp av djur till Siljans Chark. De köttdjur som köps in av KLS Ugglarps i dessa regioner kommer att slaktas vid Siljans Charks KRAV-godkända slakteri i Ickholmen. Råvara som skall användas till lokalproducerad mat går sedan vidare till Siljans Charks charkfabrik i Mora.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att samarbeta med en ledande aktör i Sverige. KLS Ugglarps starka finanser långsiktighet och stora branscherfarenhet tillsammans med vårt fokus på lokalproducerad mat från lokala uppfödare ger oss förutsättningar för ett långsiktigt och fruktbart samarbete. Det ger oss också möjlighet att ytterligare stärka vår relation till våra lokala djuruppfödare, som spelar en avgörande roll både för vår lokala matproduktion och för en levande landsbygd med öppna landskap, säger Pär Nilsson, Siljans Charks ägare.

– Vi på KLS Ugglarps ser fram emot möjligheterna som kommer i samarbetet med Siljans Chark, regionens starkaste varumärke inom lokalproducerad mat. För oss är det en grundläggande filosofi att alla lantbrukare har möjlighet att verka i en fungerande marknad oavsett var i landet man befinner sig. Vårt fokus ligger på att stärka svenskt kött och förutsättningarna för den svenska lantbrukaren. Denna regionala förankring ser vi som avgörande och genom detta samarbete finns vi närvarande för fler lantbrukare som delar vår övertygelse.