22.05.2018

Korvar, hamburgare, färser, grilldetaljer och välmarmorerat nötkött är några exempel på vad som produceras på KLS Ugglarps anläggningar runt om i landet. Variationen är oändlig. Dagligen transporteras flera ton svenska köttprodukter ut till butiker, industrier, skolor och restauranger i vårt avlånga land. Men vilka är egentligen människorna bakom produkterna?

KLS Ugglarps har totalt cirka 1500 medarbetare. Arbetsstyrkan består av ungefär 40 olika nationaliteter, vilket innebär att diversiteten och mångfalden är stor. Enligt Jonas Tunestål, som är vd på KLS Ugglarps, är detta något som berikar företaget enormt:

- I sju år har vi arbetat med lärlingsutbildningar på våra olika anläggningar, i nära samarbete med kommunerna och arbetsförmedlingarna där fabrikerna är placerade. Det har resulterat i många bra rekryteringar. Då vi har låga inträdesbarriärer har vi kunnat erbjuda människor med olika förutsättningar och bakgrund möjlighet till utbildning och arbete.

Marlies Gumpert ansvarar för lärlingsutbildningen i Hörby och har för några månader sedan tagit över som platschef på anläggningen. Marlies började arbeta inom KLS Ugglarps som produktionsmedarbetare i Kalmar, därefter har hon haft många spännande tjänster inom företaget som till exempel chef för packningen och expeditionen i Dalsjöfors.

Marlies är en driven person som inte är rädd för att anta nya spännande utmaningar. Därför kändes steget att flytta till Skåne och ta över som platschef på anläggningen i Hörby helt rätt.

- Om man är engagerad, dedikerad till sitt arbete och öppen för att utvecklas finns det många möjligheter inom KLS Ugglarps, det är något jag verkligen uppskattar, säger Marlies. Inom företaget finns det många talanger som det gäller att vi tar tillvara på.

Vidare berättar Marlies att det bästa med jobbet som platschef är att ingen dag är den andra lik. Det finns stora möjligheter att förändra och påverka både verksamheten och personalen, vilket enligt Marlies känns betydelsefullt.

- Jag tror också att "vi-känslan" hos personalen är viktig och det är något jag arbetar för att sprida. Hela produktionskedjan är ett hantverk som kräver skicklighet, precision och engagemang. Det är därför imponerande att se hur ett bra samarbete mellan avdelningarna genererar en effektiv och hållbar produktion, avslutar Marlies.

MÖT VÅRA LÄRLINGAR

Två personer som precis påbörjat sina karriärer inom livsmedelsindustrin är Amanda Larsson och Ali Abdulla. I januari i år startade de som lärlingar på KLS Ugglarps anläggning i Ugglarp utanför Trelleborg. Amanda är 25 år gammal och har tidigare arbetat som syslöjdslärare och servitris i Trelleborg. Hon har därmed gjort ett stort karriärsbyte.

Amanda har redan fått prova på allt från att stå i packningen till att lära sig om olika styckningsdetaljer, slipa knivar och stycka, vilket var helt nytt för henne.

- Det är bra att kunna hantera så många delar i produktionskedjan som möjligt så att man inte sliter ut kroppen genom att enbart arbeta med några styckningsdetaljer, berättar Christer Nilsson som är platschef på anläggningen i Ugglarp.

- Då arbetet just är väldigt fysiskt krävande är det tyvärr inte så många kvinnor som söker sig till yrket. Därför är det extra roligt att som kvinna visa att det går hur bra som helst att arbeta som styckare, säger Amanda med stolthet i rösen.

Ali Abdulla började på lärlingsutbildningen i Ugglarp samtidigt som Amanda. Han har sitt ursprung i Kurdistan där delar av hans familj fortfarande bor kvar. Han har varit i Sverige i drygt två år och bor nu tillsammans med sin fru i Trelleborg.

Ali har tidigare arbetat inom restaurangbranschen, och då han trivs med att hantera livsmedel kändes det mycket roligt att få möjligheten att producera köttprodukter.

- Jag har blivit välkomnad med öppna armar av alla i Ugglarp och det är roligt att komma till jobbet då jag hela tiden utvecklas och lär mig nya saker. Det är också bra att mina kollegor pratar svenska med mig så att jag får möjlighet att utveckla mina språkkunskaper, säger Ali.

- Om cirka ett år är Ali och Amanda klara med lärlingsutbildningen och med ett godkänt resultat på avslutningsprovet får de möjlighet att fortsätta sin anställning på KLS Ugglarps, berättar Christer. Han uttrycker även att det ger mycket till teamet när det kommer in nya positiva medarbetare som sprider energi och drivkraft.

- Vi har medarbetare som har arbetat hos oss i väldigt många år och som nu börjar närma sig pensionen. Därför är det viktigt att vi får in ny ung arbetskraft som så småningom kan ta över det viktiga arbetet. Årets lärlingsutbildning har varit ett samarbete med facket som fallit mycket väl ut.

- Syftet med utbildningen är att säkra tillgången på arbetskraft till sommaren, men framför allt att erbjuda människor med olika ålder, kön och ursprung möjlighet till arbete. På KLS Ugglarps arbetar vi för mångfald och med en diversitet i arbetsstyrkan kommer man långt, avslutar Christer med ett stort leende.