Nedan finner ni några smarriga recept som passar utmärkt till vår marinerade karré.

Ingredienser:
1 st marinerad karré
4 st morötter
1 st palsternacka
2 st röda eller gula lökar
8-10 potatisar
Buljongtärning, alt köttfond
2,5 dl grädde
0,5 msk blåbärssylt
1 dl vin alt öl
Salt och peppar
Ev mjöl till redning

Tag ut karrén ur plasten och placera steken på gallret i ugnen och placera en ugnsfastform under steken så att köttsaften samlas i formen. Lägg ner delade grönsakerna och delad lök tillsammans med potatisklyftor i formen tillsammans med 4 dl vatten. Ställ ugnen på 175 grader och låt steken vara i ugnen till stektermometern visar cirka 65 grader vilket tar cirka 1,5-2 timmar.

När köttet är nära 65 grader, sila då av vätskan som samlats i formen. Spara grönsakerna till serveringen. Vätskan hälls i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna. Lägg ner buljongtärningen alt köttfonden, grädden, sylten och vinet/ölen. Salta och peppra efter smak. Låt såsen koka upp under omrörning. Blir såsen för vattnig, reder du den med mjöl. Tag upp köttet ur formen och skär i skivor. Servera med de nu kokta potatisarna och grönsakerna samt såsen.

Sugen på att göra egen Pulled Pork?

Med vår marinerade karré är det både enkelt och blir supergott! Lägg steken i en stekgryta/lergryta i 9 timmar på 90 grader. Där sköter tillagningen sig själv och när du kommer tillbaka är köttet redo för servering - mört och smakrikt!